Baby og mad 6-8 mdr

Baby og mad 6-8 mdr

Af Charlotte Seeger, Specialist i børns spisevaner

Begynder din baby med overgangsmaden nu, så tilbyd mild grøntsagsmos, mild grød og/eller mild og BLØD fingermad (hvis baby er klar til fingermad). Det er vigtigt, at baby får lov til at starte stille og roligt op og vænne sig til den store omvæltning. Vent et par uger med at tilbyde fisk, kød og bælgfrugter - maven skal lige vænne sig til den milde mad først.

 

Hvis baby har været igang med skemaden siden h*n var 4-5 mdr, kan du begynde at skrue op for en bredere variation af smagsnuancer, fødevarer og mad med forskellig konsistens. Kød, fisk og bælgfrugter skal også introduceres nu - stille og roligt så maven kan følge med.

Måltiderne er stadig en sanserejse: din baby skal smage, føle og dufte til maden. Hele sanseapparatet skal bruges, for det er med til at give en god tilvænning og tryghedsfornemmelse omkring måltidet.

Lad meget gerne dit barn forsøge at spise grøden selv (ja, gerne med fingrene også;)) – det er nemlig også en god sansestimulering.

 

Nogle børn lapper maden i sig fra starten. Andre skal først vænne sig til den nye sensoriske oplevelse, og så kan det tage lidt længere tid for baby at vænne sig til maden. Begge dele er lige normalt. Lyt til din babys signaler, for h*ns madrejse er unik i sig selv.

Det vigtigste er, at måltiderne er en god oplevelse og at din baby er tryg. For så kan appetitten og lysten til at sidde ved bordet spire.

 

Antal måltider

Antallet af barnets måltider (skemad/fingermad) er der ingen facitliste på. For det kommer helt an på, hvor på madrejsen din baby er. Nogle babyer spiser 1 måltid om dagen. Andre 3-4 gange dagligt. Du må endelig ikke stresse over, at du ikke føler at din baby er “langt nok”. Din baby skal nok nå det hele. Det vigtigste er at lade din baby sanse maden, at det er en god oplevelse, og at baby får lov til at øve sig. Så det andet nok komme.

specialist i børns spisevaner

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendskab med vores datter brand Lille Vilde, så synes vi virkelig det er på tide. Med rabatkoden unbox15 får du 15 % på al service og spiseudstyr fra brandet.

Lille Vilde er høj kvalitet og dansk design når det er bedst.

Lækkert Spiseudstyr

Tilbage til blog