Baby og mad 9-11 mdr

Baby og mad 9-11 mdr

Af Charlotte Seeger, Specialist i børns spisevaner

Måltiderne kræver stadig meget af din baby i denne alder. Og nogle gange kan det være en udfordring for babys motorik og koncentration at få maden ind i munden. Det kan godt prikke lidt til babys tålmodighed - måske også din?;)

Sørg for at din baby får lov til at øve sig - for for øvelse gør mester.

At sidde med maden selv og få lov til at sanse den er og bliver den ultimative læring for din baby. Den er stadig den måde, din baby bliver tryg ved maden på. Og det er den måde, at din baby lærer at mærke sine egne grænser, sin sult og når sulten ikke længere melder sig.

Det sviner - men som jeg altid siger: Det er den bedste investering i din babys forhold til mad - både kortsigtet og langsigtet.

 

Hvilken mad

Hvis du ikke allerede gør det, så prøv (for nemhedens skyld) at servere den samme mad til din baby, som du laver til resten af familien. Du skal blot tilpasse den din baby, dvs undgå fx at komme salt i maden og server maden så det passer til babys tyggeevne.

 

Fingermaden

I takt med at din baby øver sig mere og mere på fingermaden og mundmotorikken hele tiden udvikler sig, behøver den ikke længere være ligeså blød, som i starten. Du kan godt lege lidt mere med hårdheden og teksturen på maden - men husk hele tiden at tilpasse det til din babys tyggeevne.

 

Rollemodel

Din baby spejler sig I alt, hvad du gør. Derfor er det en god idé, at du viser din baby, hvordan et måltid foregår. Vis hvordan man bruger bestikket, hvordan man drikker af en kop, at du nyder maden og at du har det hyggeligt, imens I sidder ved bordet. Alt dette er nemlig noget, som din baby tager direkte ind i hukommelsesbanken.

Lad baby selv…

“Kan selv”/“vil selv” er en fase, der tit begynder at vise sig nu. Nogle gange viser det sig ved, at baby konsekvent ikke gider, når mor/far vil give skemad. Eller når man prøver at hjælpe med maden. Derfor kan det være særligt godt at have fokus på, at lade din baby for alvor øve sig på fingermaden nu. Så baby kan få følelsen af at bestemme over sin egen mad.

specialist i spisevaner hos børn

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendskab med vores datter brand Lille Vilde, så synes vi virkelig det er på tide. Med rabatkoden unbox15 får du 15 % på al service og spiseudstyr fra brandet.

Lille Vilde er høj kvalitet og dansk design når det er bedst.

Lækkert Spiseudstyr

Tilbage til blog