Den første grød (4-5 mdr)

Den første grød (4-5 mdr)

Af Charlotte Seeger, Specialist i børns spisevaner

Det er godt at have i baghovedet, at den første grød skal være mild for babys mave. Ellers kan det hurtigt blive overvældende for babys mave/tarmsystem.

Jeg anbefaler, at man starter op med mild grøntsagsmos med fx græskar, squash, broccoli, eller gulerod.

Men du kan også starte op med en mild grød som fx hirsegrød eller boghvedegrød.

 

Som en cremet suppe

Den første mos/grød skal være uden klumper og med en tykkelse om en cremet suppe. Når din baby har vænnet sig til tykkelsen på grøden, så kan du lave den tykkere, men stadig uden klumper.

 

Stille og roligt

Der er mange grunde til at gå stille og roligt frem med overgangsmaden. Både fordi baby skal have tid, sanseligt til at vænne sig til den store omvæltning fra mælk til anden mad. Mave/tarmsystemet skal også kunne følge med.

Det kan derfor være en god  at gå langsomt frem og tilbyde den samme grød flere dage i træk. På den måde, finder du også ud af, om din baby reagerer allergisk overfor en bestemt fødevare.

 

Ikke for at mætte

De første måneder får din baby ikke grød og mos for at blive mæt. Mælken er stadig den vigtigste ernæringskilde, og din baby får i stedet grød for langsomt at få en fornemmelse af, hvad fast føde er. I 4-5 mdr alderen er det derfor kun smagsprøver. Man kan sagtens opleve, at baby er vild efter at få masser skemad, men det er vigtigt ikke at give efter for det. Det kan nemlig tage appetitten for dét, der er vigtigst: nemlig mælken. Hvis din baby derfor gerne vil have mere mad end 1/2 -1 dl, så slut af med en portion mælk.

 

Spicialist i børns spisevaner

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendskab med vores datter brand Lille Vilde, så synes vi virkelig det er på tide. Med rabatkoden unbox15 får du 15 % på al service og spiseudstyr fra brandet.

Lille Vilde er høj kvalitet og dansk design når det er bedst.

Lækkert Spiseudstyr

Tilbage til blog