Et lille nyt liv

Et lille nyt liv

Af Jordemoder Lotte Raahauge @privatjordemoder

Første gang man mærker sin baby i maven er noget helt særligt. Ofte er det en stor glæde og lettelse. Du kan forvente at mærke din baby bevæge sig fra ca. uge 21, og fra uge 24 skal du mærke din baby hver dag. Hvis din moderkage ligger foran din baby, virker den som en lille støddæmper, og det kan derfor vare lidt længere før du mærker liv. Hvis du har været gravid før. er det muligt, at du kan mærke din baby langt tidligere -  fordi livmoderen vokser hurtigere, og fordi du kender fornemmelsen af de første spæde bobler, som bliver til bevægelser.

Du skal mærke din baby hver dag fra ca. uge 24. Det er den måde, som I kan kommunikere på, og det er den måde din baby fortæller dig, at den har det godt i maven. Hvis du mærker markant mindre luv, i slutningen af din graviditet - eller er i tvivl om du mærker liv på din termin - skal du henvende dig til dit fødested. Babyer, som ikke har det godt, sparer på ressourcerne. Det gør de ved at ligge stille, og så er det oftest på tide at komme ud.

TIP: Din partner kan mærke liv fra ca. uge 23-25. Det er bedst hvis han/hun lægger sin hånd på din mave om aftenen inden sengetid, der er baby ofte mest aktiv. Fra uge 25 kan baby høre jeres stemmer, så der kan I godt begynde at øve jer på hyggelige godnatsange.

Jordemoder Lotte Raahauge

Hos LittleUnBox kan du hver måned modtage en boks med produkter til dig som gravid. I boksen er der desuden et skriv fra vores dygtige jordemoder, med gode råd til din graviditet.

Bestil din første gravidboks HER.


 

Online mødregruppe

Tilbage til blog