Far på barsel - 5 tips til en god oplevelse - LittleUnBox

Far på barsel - 5 tips til en god oplevelse

Af Jordemoder Julie Carøe


Far på barsel - 5 tips til en god oplevelse

Med den nye barselslovgivning har flere fædre eller medmødre mulighed for at tage barsel. Det kan være en fantastisk oplevelse at bruge tid sammen med sit barn, men det kan også være en udfordring at finde ud af, hvordan man skal bruge tiden. I dette blogindlæg giver vi fem tips til en god oplevelse på barsel.

1: Mærk efter, hvad der giver mening for dig og dit barn

Der er ikke noget facit på, hvordan man skal bruge barslen. Hvad der giver mening for én familie, behøver ikke at give mening for en anden. Mærk efter, hvad der giver dig og dit barn glæde, og lad det være udgangspunktet for jeres planer.

2: Forventningsafstem med din partner

Det er vigtigt at forventningsafstemme med din partner, så I er enige om, hvordan I vil dele barslen op. Det kan være en god idé at lave en plan for, hvordan I vil organisere hverdagen, så I begge får tid til at slappe af og lave de ting, I gerne vil. Derved giver I plads til hinanden hver især og fokus til tiden sammen.

3: Tag ud og oplev verden sammen

Barsel er en god mulighed for at udforske verden sammen med dit barn. Besøg legepladser, museer, parker og andre spændende steder. Det er en god måde at skabe minder og styrke jeres relation.

4: Tag dig tid til dig selv

Det er vigtigt at tage dig tid til dig selv, selvom du er på barsel. Det kan være en god idé at mødes med venner eller familie, dyrke motion eller bare slappe af med en god bog.

5: Brug de ressourcer, der er tilgængelige

Der er mange ressourcer tilgængelige for fædre på barsel. Du kan fx kontakte en fædregruppe, en sundhedsplejerske eller en familievejleder. De kan give dig råd og vejledning og hjælpe dig med at få en god oplevelse på barsel.

 


 Jordemoder Julie Carøe

Tilbage til blog