Forberedelse til forældreskabet

Forberedelse til forældreskabet

Af Jordemoder Lotte Raahauge

@privatjordemoder

Du mærker hurtigt at både krop og sind er i forandring i graviditeten. Jeres parforhold er måske udfordret af dine hormonelle forandringer eller styrket af glæden ved jeres kommende familieforøgelse. Det er naturligt, at det o starten handler mest om forandringer i kroppen, ændrede vaner, mærke liv og de første besøg hos læge og jordemoder. Men efterhånden som man går ind i den sidste halvdel af graviditeten, begynder også tankerne omkring den forestående fødsel og det nye forældreskab at være mere nærværende.

At føde og blive forældre er en mental og fysisk rejse for jer begge. Det betaler sig at forberede sig godt på både fødslen og den nye tid som forældre. Søg relevant viden, enten hos din jordemoder, privat jordemoder eller på dit fødested. Hvis det er første gang, at I skal være forældre vil jeg anbefale jer at gå til fødselsforberedelse, så I sammen kan forberede jer på, hvordan I bedst kommer igennem fødslen. Viden og information vil også gøre det nemmere for din partner at hjælpe og støtte dig undervejs i fødslen og i den første tid med baby, alt for lidt nattesøvn, ændrede rutiner og vaner. Det er vigtigt at få talt sammen, afstemt forventninger og ikke mindst aftale, at det er okay at bede om hjælp og give hinanden plads til at gøre tingene forskelligt. Husk din partner kan alt det du kan, undtagen at amme.

TIP: De fleste er både overvældet, lykkelige og udmattede af at få en nyfødt baby i huset. Det er normalt, og man vokser sammen og lærer det undervejs. Stol på din mavefornemmelse - både den og du er god nok.

Jordemoder Lotte raahauge

Savner du et fællesskab af ligesindede mødre, der er det samme sted i deres graviditet som dig, så tag et kig på vores online mødregrupper, hvor vi også deler nyttige inputs fra relevante fagpersoner både før og efter din fødsel.

Find din mødregruppe HER.

Online mødregruppe

Tilbage til blog