Gravid i sommervarmen

Gravid i sommervarmen

Af Jordemoder Lotte Raahauge

@privatjordemoder

Det gode ved at være gravid i sommervarmen er, at man kan gå i løsthængende sommerkjoler og bare fødder i sandalerne det meste af tiden. Til gengæld kan det være udfordrende at være i sin gravide krop på de rigtig varme sommerdage- Her får du et par gode tips:

Ophold dig mest i skyggen og undgå direkte sollys på din hud. De øgede mængder hormoner, især østrogen, kan give dig større risiko for pigmentforandringer i huden pga. solen.

Hævede ben er umuligt at undgå, læg dig med benene opad, så ofte du kan, i hængekøjen, på sofaen eller på en stol, hvis du er på arbejde. Tykke bøger under fodenden af sengen om natten, kan også gøre tricket og det forebygger lægkramper.

Spis is og vandholdig frugt (f.eks vandmelon, melon og ananas) i rigelige mængder. Det forebygger både hævede ben og graviditetskvalme. Undgå for mange kulhydrater, da det samler væske i benene.

Du må gerne bade i havet, også selvom du er højgravid. Husk dog at skifte det våde badetøj, så du ikke får blærebetændelse.

TIP: Køb et soppebassin og læg dig i det. Her kan du køle ned og ligge og glæde dig over at, til næste sommer, plasker din baby rundt i det.

Jordemoder Lotte Raahauge

Savner du et fællesskab af ligesindede mødre, der er det samme sted i deres graviditet som dig, så tag et kig på vores online mødregrupper, hvor vi også deler nyttige inputs fra relevante fagpersoner både før og efter din fødsel.

Find din mødregruppe HER.

Online mødregruppe

Tilbage til blog