Graviditet og søvn - LittleUnBox

Graviditet og søvn

Skrevet af Jordemoder Lotte Raahauge
@privatjordemoder
Det er mere reglen end undtagelsen, at søvnen lider under graviditeten, og det gælder også i den første tid med en nyfødt baby. Selvom søvnbehovet egentlig bliver større, så er det almindeligt, at søvnmønstret bliver anderledes. Der er mange ting som kan holde en vågen om natten - f.eks. tissetrang, tørst eller en pludselig trang til noget at spise. Jo mere højgravid man bliver, jo sværere kan det blive at finde en god sovestilling. Det kan være at ryggen eller bækkenet gør ondt, og hvis du er vant til at sove på maven, er det heller ikke muligt længere. Nogle gravide får kramper i læggen om natten, det kan afhjælpes ved at løfte fodenden af sengen eller tage et tilskud af magnesium.

Graviditetshormoner kan forstyrre din søvn med mareridt eller mærkværdige drømme om dit barn, og tankerne omkring fødslen og det nye moderskab er måske heller ikke den bedste sovepille.  Prøv at finde gode hvilestillinger og brug puder både imellem benene og under den overliggende arm - det aflaster din krop og dit bækken. Venstre side er ofte en god side at ligge på. Sørg for at få frisk luft dagligt og mindre skærm lige inden sengetid. Et par strømper på fødderne ”grounder” dig og giver ofte bedre søvn (og gode veer!).

TIP: Hvis du har svær bækkenløsning eller ondt i bækkenet, kan du lægge en stor plasticpose under dig, når du skal ud af sengen, så glider du nemt ud af dynerne uden at vride i dit bækken.
Jordemoder Lotte Raahauge

Hos LittleUnBox kan du hver måned modtage en boks med produkter til dig som gravid. I boksen er der desuden et skriv fra vores dygtige jordemoder, med gode råd til din graviditet.

Bestil din første gravidboks HER.

Online mødregruppe
Tilbage til blog