Graviditet og træning

Graviditet og træning

Af Jordemoder Lotte Raahauge @privatjordemoder

Det er vigtigt at holde din krop i god form under graviditeten, både så den kan klare den ekstra vægt og de forandringer kroppen gennemgår, men også så den er klar til fødslen. Motion kan f.eks. være med til at forebygge bækkenløsning. Sunhedsstyrelsen anbefaler 30 minutters motion til gravide hver dag. Jeg kan varmt anbefale, at du generelt tænker mere bevægelse ind i din hverdag, når du er gravid - især hvis du har en travl hverdag, og måske allerede er mor i forvejen, så kan det være svært at afse tid til motion.

Jeg vil anbefale dig blide former for motion som svømning, gåture, yoga, blid styrketræning og løb. Det er ofte svært at fortsætte med at løbe når man når frem til 20. graviditetsuge, da maven simpelthen bliver for tung. Undgå hård motion, cardiotræning, spinning mm. hvor pulsen generelt kommer højt op. Det er videnskabeligt bevist at hård motion under graviditeten øger risikoen for ufrivillig abort og for tidlig fødsel. Efter du har født, kan du genoptage din træning efter ca. 8 uger.

TIP: Er du besværet i bækken eller ryg i graviditeten, kan du med fordel cykle, i stedet for f. eks at gå.. Cyklen fikserer dit bækken, og du bliver ikke belastet af din graviditetsvægt.

Jordemoder Lotte Raahauge

Hos LittleUnBox kan du hver måned modtage en boks med produkter til dig som gravid. I boksen er der desuden et skriv fra vores dygtige jordemoder, med gode råd til din graviditet.

Bestil din første gravidboks HER.


Online mødregruppe

Tilbage til blog