Hvad kan du tale med din jordemoder om? - LittleUnBox

Hvad kan du tale med din jordemoder om?

Skrevet af Jordemoder Lotte Raahauge
Når du bliver gravid, bliver du tilbudt en række undersøgelser hos din læge og jordemoder samt 2 ultralydsscanninger. Din læge kan vejlede dig, hvis du har et forbrug af - eller behov for - medicin under din graviditet eller i perioden, hvor du ammer. Din jordemoder følger dig igennem graviditeten med henblik på at vejlede dig om f.eks. graviditetsgener, kost, motion og levevis. Hun vurderer også, om du har det godt, om du er i risiko for at udvikle graviditetsbetinget sukkersyge, for højt blodtryk, svangerskabsforgiftning eller andre afvigende parametre - altså en slags risikoopsporing. Derudover vurderer din jordemoder, om din baby vokser og udvikler sig i maven, som den skal. Ultralydsscanningerne tilbydes som screeningsundersøgelser for hhv. trisomi 21 samt alvorlige former for rygmarvslidelser og hjertefejl. Ultralydsscanningerne er heldigvis ofte gode oplevelser med et kig ind til baby og eventuel også kønsbestemmelse af barnet.
 
Du kan også tale med din jordemoder, hvis du har spørgsmål eller bekymringer omkring din fødsel, det nye forældreskab eller er udfordret mentalt. Det er vigtigt at få spurgt og få hjælp til det, som du har behov for, så din graviditet bliver tryg for dig, og du kommer godt på vej ind i moderskabet.
TIP: Hvis du tidligere har haft en dårlig fødselsoplevelse, vil jeg varmt anbefale dig at lave en fødselsplan sammen med din jordemoder, som du kan tage med til din fødsel næste gang. Din jordemoder kan hjælpe og støtte dig i forløbet, så du får en god start på moderskabet.
Tilbage til blog