Podcasts og lydbøger til den vordende og nybagte mor - LittleUnBox

Podcasts og lydbøger til den vordende og nybagte mor

Som vordende eller nybagt mor har du masser af spørgsmål, og behov for gode råd og vejledning – og det er ikke alt, du har lyst til at spørge mor eller veninderne om. Samtidig er det lærerigt at høre om andres udfordringer, og få ny inspiration til alt fra legetøj og til babymad. Vi har spurgt vores medlemmer om, hvad de lytter til for ”baby-podcasts” og lydbøger. Vi har samlet en liste med de 8 podcast og lydbøger, som er et must-listen netop nu.

Er det normalt, at…?

Hvorfor sker det her…?

Er det kun mig, der har problemer med...?

Spørgsmål er der nok af, når du er nybagt mor. 

Samtidig er det tit en ret ensom tjans at være på barsel – og det at være gravid er lige så meget en indre rejse, som alt for få snakker højt om.

Derfor står du tit med alle spørgsmålene og problemerne selv. Selvfølgelig har du din mor og sikkert også nogle veninder, som har småbørn samtidig med dig, som du kan spørge. Men det er altså ikke alt, du har lyst til at spørge dem om eller betro dem.

For noget af det er måske lidt flovt at sige højt.

Podcasts og lydbøger til nybagte mødre

Heldigvis kan du finde masser af svar, masser af inspiration og masser af mødre, som sidder med de samme udfordringer og problemer som dig i de mange forskellige podcasts og lydbøger, der findes til nybagte mødre.

Dem er der mange af vores medlemmer, som lytter til, og der er masser at vælge imellem. Derfor har vi spurgt medlemmerne om, hvilke de synes er de bedste netop i øjeblikket. 

Så har du et godt sted at starte, hvis du har brug for viden og inspiration til livet som nybagt mor. For de her podcasts og lydbøger har hjulpet andre LittleUnBox medlemmer, og kan sikkert også hjælpe dig.

Baby ombord

Baby ombord er en podcast, der handler om at være gravid og tiden lige efter fødslen. Vi følger Camilla Bruhn og morfar Brian, og hører alt om Camillas graviditet uge for uge, om selve fødslen, som foregik hjemme, og de første 8 måneder som nybagt mor – og nybagt morfar.

Under hele graviditeten handler hver episode meget om fosterets nuværende stadie, og hvad Camilla oplever. Efter fødslen er det den svære første tid og alle de spørgsmål og erfaringer, der følger med der.

Samtidig bidrager morfar Brian med perspektiveringer og sammenligninger mellem at have fået børn i 1990’erne, og det at få børn og opdrage dem i starten i starten af 2020’erne. Det giver rigtig god mening, da mange af dem som får børn nu, netop selv var barn i 1990’erne.

Hver episode har derudover et fast emne og afliver en udbredt myte, ligesom Camilla gennemgår nogle af de mærkeligste ting, hun har læst på nettet om nybagte mødre og babyer.

Fødselskanalen

Fødselskanalen er en podcast lavet af jordemødre til gravide, dem, som er lige ved at skulle føde, og dem på barsel. 

Værterne er jordemødrene Sigrid Arnbjerg og Frederikke Dørfler. De fortæller sprudlende og indlevende om alt muligt omkring graviditetskvalme, scanninger, vandfødsler og hvad det nu ellers er for spørgsmål, som optager tankerne hos gravide og tæt på fødende kvinder. 

Formålet med Fødselskanalen er at klæde mødrene bedre på til selve fødslen, tage al mystikken og det farlige ud af den for førstegangsfødende, og skabe større tryghed omkring det at føde.

1+1=3

1+1=3 podcasten består kun af 4 episoder på omkring en times tid her. Her føler vi den gravide Mathilde, som taler med andre kvinder om forskellige emner som f.eks. sex under graviditeten og det at give æg til en veninde. 

Vi kommer også forbi en ammeekspert, der giver en masse gode råd, og tager en tur ud at købe babyudstyr og legetøj til den lille ny.

På trods af de få afsnit – som efterhånden har et par år på bagen – er podcasten fortsat meget populær blandt vores medlemmer. For den giver så meget viden, og kommer ind på nogle emner, du ellers ikke hører om i andre baby- og mom-podcasts.

Andre gode podcast

Af andre gode podcasts som medlemmerne også taler varmt om, kan nævnes:

  • Moderpanelet – en podcast om de dilemmaer livet som mor nogle gange giver.
  • Fødegangen – en podcast fra Roskilde Sygehus om alt det, der sker bag fødegangens lukkede døre.
  • To The Moon Honey – en podcast om alle aspekter af det at blive mor, far og have småbørn.

To af de mest populære lydbøger for mødre

På lydbogssiden kan du selvfølgelig finde en masse af de klassiske ”mor og barn”-bøger. Men i de seneste år er der også kommet et par bøger, som ser ud til at blive nye klassikere for den generation, som får børn nu. Det drejer sig om:

Drop opdragelsen

Drop opdragelsen er en lydbog, som gør op med tidligere tiders børneopdragelse, og hvordan du i stedet kan give mere plads til, at dit barn kan folde sig ud på sin egen måde. Samt hvordan du kan blive en autoritet for barnet, uden at være hverken autoritær, fordømmende eller krænkende.

Bogen er skrevet og oplæst af Fie Hørby, som i manges øjne er den nye autoritet inde for børneopdragelse i dag. En status, hun har overtaget efter Jesper Juul, der med sit ”kompetente barn” lagde grundlaget for den børneopdragelse, som Fie Hørby er fortaler for her i bogen.

Fårking gravid

”Fårking gravid – en fremmed flytter ind” er tv-værten Sofie Lindes meget personlige bog om den søde ventetid. 

Bogens tone er meget humoristisk og frisk, ganske som vi kender hende fra tv. Den handler ikke så meget om at være gravid, men mere om de forandringer og forventninger der følger med, når du er det og siden bliver mor. 

Grundlaget for bogen er Sofie Lindes til grænsen af det tåkrummende ærlige dagbogsnotater om en tid, hvor hun glæder sig til at blive mor, og hader at være gravid. En følelsesmæssige tur de fleste mødre sikkert har været igennem.

Så har du pinlige spørgsmål, du ikke vil spørge mor eller veninderne om, finder du med garanti svaret her – serveret frisk fra fad og lige ud af posen.

God fornøjelse med lytningen

Det var 8 gode bud fra vores medlemmer på, hvilke podcast og lydbøger du med fordel kan søge svar, inspiration og nye ideer i. 

Det er lytteoplevelser som har hjulpet dem med deres udfordringer, og har givet dem nye måder at løse tingene på – og de vil sikkert også hjælpe dig på vej.

Tilbage til blog