Trylledejsglas med farvede muslingeskaller

Trylledejsglas med farvede muslingeskaller

DIY af Naturformidler for børn, Anna-Maria Kampler

Noget man kan finde året rundt i naturen er muslingeskaller. Så bor du i nærheden af havet, så er her en sød DIY til hvordan du kan bruge de smukke muslingeskaller til at lave fine krukker af trylledej med.

Man kan sagtens bruge andre ting end muslingeskaller, du skal blot være opmærksom på at det skal være noget der kan tåle en tur i ovnen ved 100 grader.

Sådan gør du

Først skal du ud i det fri og samle muslingeskaller. Lad dit barn vælge frit hvilke, også selvom det kan være svært som forælder at se det smukke i knækkede skaller. Den kreative proces er enormt udviklende for dit barns fantasi og selvværd.

Når I kommer hjem kan I male muslingeskallerne med vandfarver eller anden maling, og lade dem tørre. Imens malingen tørrer kaster I jer over trylledejen.

Du skal bruge

  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl fint salt (man kan også bruge almindelig salt, men dejen bliver meget grov og ikke nær så god at arbejde med)
  • 1 dl vand
  • 1 spsk rapsolie

Ælt alle ingredienser sammen og rul dejen ud med en kagerulle. Beklæd et rengjort syltetøjsglas med trylledejen.

Sæt de farvede muslingeskaller på krukken. Tryk dem godt ind men pas på I ikke knækker skallerne.

Krukkerne bages i ovnen ved 100 grader over/undervarme i ca 3 timer alt afhængigt af tykkelsen på trylledejen. Bag dem indtil dejen føles hul når du banker på den.

Brug det fine trylledejsglas til pynt eller opbevaring af farveblyanter og pensler. Krukken må ikke komme i kontakt med vand.

Tilbage til blog